Kiemelt hír

Új felhasználók regisztrációja

Kedves Olvasóink!

Ahogyan azt talán ti is érzékeltétek, az utóbbi pár hónapban rengeteg robot regisztrált és regisztrál folyamatosan oz oldalra. Hogy ne öntse el az - egyébként sem túlzsúfolt - fórumot a szemét, ezért az újonnan regisztált felhasználókat ezentúl manuálisan hagyjuk jóvá. A frissen regisztráltakat 2-3 naponta fogjuk átnézni, és megpróbálni kiválogatni a valódi érdeklődőket. 

Ha valaki 2-3 nap elteltével sem fér hozzá az oldal tartalmához, az írjon az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címre, és külön foglalkozunk vele. 

Megértéseteket előre is köszönjük, 

xfanzine csapat

01
febr.

Aki megvette Amerikát #6

Írta: honfi. Beküldve frissítés

captain america 042-000 20160201 2014652955A mai frissítés kapcsán keresgéltem kicsit a levelezésemben, és azt találtam, hogy az Amerika Kapitány v5 első részének fordítását 2006 júniusában küldtem el Snake-nek beírásra, szóval közel tíz éve visszük ketten a sorozatot. Nehéz elhinni, ugye? Aki azóta velünk tartott, az még emlékezhet rá, hogy az első részek nem a fanzinra, hanem a szép emlékű Yggrasil Baráti Kör honlapjára kerültek ki, amiről a borítókon szereplő logó is árulkodik még.

Sok idő telt el azóta, és a visszajelzések alapján kétségtelen, hogy az egyik legnépszerűbb sorozatunkká vált a csillagokba és sávokba öltözött szuperkatona sztorija, amit az is bizonyított, hogy a nyári szavazásokon rendre megnyerte a maga fordulóját.

Ed Brubaker végig kiválóan kamatoztatta a sorozatban krimiírói tehetségét, és a világmegmentő küldetések után Kap egyre inkább az utca mocskában folytatta küldetését, és próbálta felvenni a harcot az őrült nácik mellett a nagyvállalatok befolyása ellen is. És itt érhető tetten igazán, hogy Steve Rogers fölött eljárt az idő. Talán így foglalható össze a sorozat központi motívuma: a régi korok hőse keresi a saját helyét egy olyan világban, amihez nem túl sok szál köti. Kap egy olyan Amerikát képvisel, ami ma már nyomokban sem lelhető fel. Ennek konfliktusnak a feloldása pedig nem egyszerű és áldozatoktól sem mentes. Gondolhatunk itt akár a sorozat első felében felvázolt múlttal való szembenézés dilemmáira, vagy az utolsó részekre, amik inkább a fordulópont utáni útkereséssel foglalkoztak.

Jó szórakozást az utolsó részhez, és a véleményeteket továbbra is várjuk a fórumon.